vrijdag 4 juni 2010

Neerlands avontuur in Zuid-Afrika - Scenario's (3.1)

In de rust van Nederland-Denemarken komt Studio Sport met beelden uit de Deense kwalificatiereeks. Het ene na het andere schot uit de tweede lijn zien we in het net verdwijnen. Had de staf van Van Marwijk zijn huiswerk niet goed gedaan? Feit is dat binnen twintig minuten Nederland op 0-2 achterstand is gekomen door dit soort afstandsschoten. Gelukkig had Van Persie op slag van rust gemaakt en alom wordt het vertrouwen in een gelijkspel of een overwinning uitgesproken. Na de rust begint dan ook een wervelende Oranjeshow en na een kwartier valt dan eindelijk de 2-2. Onze jongens dringen aan en elk moment kan de 3-2 vallen, als er toch weer een counter is en opnieuw de Denen scoren. En daar blijft het bij. Nederland - Denemarken 2-3

Intussen heeft Japan met 1-3 van Kameroen verloren, zodat ze het Nederlands elftal ontmoeten met dezelfde opdracht: de eerste punten halen. Oranje laat er geen twijfel over bestaan wie de beste is en veegt de Japanners met 5-0 van de mat. Nederland - Japan 5-0

Tegen Kameroen is er dus een overwinning nodig om alsnog de tweede ronde te halen. De Ontembare Leeuwen hebben door een gelijkspel op Denemarken een beter uitzicht op een WK-vervolg. Tegen Nederland hebben ze aan een remise genoeg, terwijl Oranje winnen moet. De wedstrijd kent een vroege goal voor Nederland, maar tot diep in de tweede helft blijft het 1-0, terwijl in de parallelle wedstrijd de Denen op Japan ook een voorsprong van 1-0 hebben. Met dit resultaat is Nederland als tweede door, maar dan komt er een onverwachte 1-1 van Eto'o en lijkt Kameroen verder te bekeren. Wesley Sneijder maakt echter in de 89e minuut het winnende doelpunt. Kameroen - Nederland 1-2

Nederland haalt met de hakken over de sloot de tweede ronde en voor we verder gaan nog dit. De Japanner Takayuki Morimoto bepaalt de eindstand van Denemarken - Japan op 1-1 en dit doelpunt zal nadien van dramatische betekenis voor Nederland blijken te zijn...