donderdag 5 juni 2014

Generale repetitie

Gisteren was het Nederland - Wales en dat was een generale repetitie voor het WK kijken. Hoe ga ik het aanpakken dit jaar? Kijken met anderen, met name in horeca gelegenheden is me slecht bevallen; de Champions League en Euro 2012 zijn bijna langs me heengegaan. Ik word teveel afgeleid en genieten lukte me niet echt dus daar wil ik liever niet aan voor het WK 2014.

Een andere voorgebakken mislukking is het online kijken. Dat lijkt de mooiste oplossing. Als je een kanaal weet te vinden dat de Nederlandse TV doorseint, dan krijg je de wedstrijd op de meest geprefereerde manier. ALS je een goed kanaal weet te vinden. Dat is verre van zeker en de ervaring van de afgelopen jaren laat zien dat naarmate een wedstrijd belangrijker is, de kans kleiner is dat je een kanaal in het Nederlands (of in het Engels) krijgt en bovendien dat het werkt. Te vaak ging de wedstrijd na een paar minuten uit de lucht, of verwerd het tot een schokkerig beeld. Maar zelfs als het werkt. In ons klimaat kijk je met de terrasdeuren open en kan je de buren horen juichen. Internet tv komt met een paar seconden vertraging, zodat je door hun geraas de toekomst verklapt krijgt.
Dat ik niettemin Nederland - Wales via het net heb gezien is omdat de plaatselijk TV natuurlijk deze wedstrijd niet uitzond en zoals verwacht bij een minder belangrijker pot, het internet deed het goed, maar dat terzijde.

Zo zat ik dus alleen voor de TV (zoals ik het het liefst doe) en wachtte het bier totdat Oranje op voorsprong kwam - ook een nieuwe regel.

Qua 'in de wedstrijd zitten' deed ik het dus goed. Al was de pot te saai om het ook echt levend te maken.