zaterdag 28 juni 2014

En dan slaan de zenuwen toe

Hoe voorspelbaar is dit? Eigenlijk moet je blij zijn en vol vertrouwen (dat was ik tot gisteren ook), want we hebben boven verwachting gepresteerd en Mexico als tegenstander in de 8e finale moet te doen zijn. Weet je nog dat ik bang was dat we groep niet zouden overleven? En ALS we de groep al zouden overleven, dat we dan meteen tegen Brazilie moesten aantreden? Dat hebben we allemaal overtroffen. Nu draait het als een trein waarom dan opeens zo vreselijk vrezen?

Ach je kan het zien aankomen. Al die mooie resultaten in de groep werpen hun schaduw vooruit. Dat oogt allemaal zo hoopgevend, dan wil je niet stranden in de achtste finale tegen een land dat onder je staat in de FIFA ranking. Waar is die sensationele overwinning op Spanje met name dan goed voor geweest? Het is het soort teleurstelling als Euro 2008.

Laten we dan maar eens proberen hoop te putten uit de voorspellingen van The Bleacher Report, een gerenommeerd sport blog uit de VS. Daar laten ze vijf specialisten (Sam Tighe, Will Tidey, Karl Matchett, Alex Dimond en Michael Cummings) de loop naar de finale voorspellen en zie eens aan, eensluidend laten ze oranje zonder markeren naar de halve finale doorstoten. Moeten we dan voor Mexico vrezen? Ja, juist dan, is mijn bibberige antwoord.

En dan is er ook nog de aangepaste voorspelling van Goldman Sachs: