vrijdag 15 juni 2012

Hoe maak je van die druilerigheid een deugd?

Tot heden, ondanks alle moeite die ik me getroost heb (en wie niet), viel er niet van Oranje te genieten. Zelfs niet op een omgekeerde manier waarin je je lekker kon ergeren of gepassioneerd bestolen voelen. Niemand heeft het over de penalties die ons onthouden zijn, om eens wat te noemen. Daarvoor was het spelletje te bloedeloos en gingen onze jongens al te knullig onderuit.

Je ziet het ook aan de spelers die wat apathisch, hoogstens bedrukt, van het veld stapten. Behalve Sneijder dan -zie foto- maar verder is het met ons elftal een passieloze toestand.

Hoe nu met deze druilerigheid om te gaan? We zijn gekomen om te genieten, maar wat we gekregen hebben is een smakeloze toestand waar we geen kant mee uitkunnen.

En god betere het, we zijn niet eens normaal uitgeschakeld. Voor dit totaal niet functionerende team ligt er nog een serieus gevaar op verlenging van het kwijnende verblijf in de Oekraine en Polen. Moet je daar werkelijk op hopen?

Het geeft in ieder geval apart cachet aan een wedstrijd die er anders niet meer toe zou doen. Laten we daar dan van genieten. En van de absurditeit der situatie. Dat is tenminste geen saaie aangelegenheid.