maandag 28 juni 2010

Mijn gemberbocht

Als je je ellende gaat verdrinken, doe dat dan met slechte drank. De gemberlikeur die ik maak is zo'n gevaarlijk bocht.

Ik kan hier weliswaar geen interessante drankjes kopen die ik uit Nederland kende, maar wat hier weer wel te koop is -in de supermarkt zelfs- is 96% zuivere alcohol voor consumptie (wat de Amerikanen 'rot gut' noemen). Die meng ik met suiker en verse gember (in reepjes gesneden) en die verdun ik met de helft water. Twee weken laten staan (af en toe schudden) en je hebt een uitstekend minderwaardig drankje.

Voor degene die dit wil nadoen, maar geen toegang to pure alcohol heeft: neem de goedkoopste wodka/gin/jenever/tequila die je slijter onder aan het schap heeft staan. Mengen met suiker en vers gesneden gember. Twee weken wachten en klaar is je bocht.

0.75 liter alcohol
0.75 liter water
200 gram verse gember
1 a 2 kopjes suiker (naar smaak)