donderdag 31 mei 2012

Gaat het nu beter?

Na schamele verliespartijen heeft Oranje in de voorbereiding weer eens gewonnen: 2-0 tegen Slowakije. Eerder schreef ik dat het niet lekker liep, maar gaat het nu beter? Vraag het aan Jan van Halst.Het gaat dus niet beter. Hoe erg is het met Sneijder. Dat is de speler van wie ik steeds gedacht heb dat hij het team naar grotere hoogtes gaat stuwen. Nu is hij niet alleen geblesseerd, maar nog steeds niet danig in vorm. Dan maar hopen op Affelay - die was tenminste fantastisch. En wat Van Halst ook al zei: Met Huntelaar en Van der Vaart was het veel dreigender. Dus dan maar beginnen met Van Persie en Sneijder op de bank? Nooit.

Van Marwijk oogt niet als een revolutionair.

EK 2012 - Finale Duitsland-Nederland (volgens Total Soccer)

Eigenlijk wilde ik Nederland-Slowakije zien. Natuurlijk is de video-stream van SBS6 niet van hier te bekijken - wat had je gedacht? En dus werd het weer linkjes klikken op Freefootball.org. Daar waar ik de Champions League finale op een Engelse zender met redelijk beeld en een fatsoenlijke bandwidth te zien kreeg, werd ik voor de oefeninterland tegen Slowakije steevast doorverwezen naar een belabberd kanaal met arabisch commentaar dat regelmatig vastliep in buffering. Ik heb Sneijder van het veld af zien strompelen en de doelpunten gemist - daar word je ook niet vrolijk van.

Nee dan de Total Soccer podcast die eerder al voorspelde dat Nederland groep B zou winnen. Die verraste mij door na de uitzending waarin Groep D werd voorbeschouwd, even snel alle voorspelde groepswinnaars op een rij te zetten en door de knock-out wedstrijden te wandelen. En aan het eind, zo voorziet het panel, wacht ons een finale van Duitsland tegen Nederland.

The Total Football Soccer Show 144 on Huffduffer

In deze finale verwachten ze dat Duitsland wint, maar dat zullen we nog wel eens zien. De meeste kenners zeggen dat Duitsland gaat winnen. Zo ook op onderstaande video van The Guardian. Alleen de Fransman Philippe Auclair noemt een ander team...