dinsdag 8 juni 2010

Neerlands avontuur in Zuid-Afrika - Scenario's (3.5)

Na drie eclatante overwinningen in de poule (3-2 op Nigeria, 9-0 op Zuid-Korea en 4-0 op Griekenland) ontdeden de Argentijnen zich in de tweede ronde met 3-1 van het gastland Zuid-Afrika, waarna de eerste echter confrontatie volgde tegen Joachim Loew's Duitsland dat ondanks alle uitvallers, geweldig had gepresteerd tot hier, zij het met niet weinig tegentreffers: (3-1 tegen Australie, 3-2 tegen Servie, 2-1 tegen Ghana en 4-3 in de tweede ronde op Algerije).

Niettemin kwamen de Duitsers met 1-0 voor en ook na de tegentreffer van wie anders dan Messi, namen ze brutaalweg ook de 2-1 voorsprong waarmee ook werd gerust. Na hervatting kregen de Argentijnen echt grip op de Duitsers en werd het uiteindelijk 3-2.

In de halve finale troffen de mannen rondom Messi - die hoge ogen gooide als topscorer van het toernooi met als enige concurrent Robin van Persie - het imponerende Spanje. De Spanjaarden hadden ook al vier overwinningen op zak: 3-0 op Zwitserland, 2-0 op Honduras, 3-0 op Chili en 3-2 op Ivoorkust in de tweede ronde)

De halve finale ging gelijk op. Argentinie kwam voor, Spanje maakte gelijk. Na rust kwam Spanje voor en Argentinie maakte gelijk. Pas tegen het einde van de wedstrijd werd voelbaar dat de Argentijnenmet Messi meer gevaar stichtten en dat de Spaanse organisatie aan twijfel onderhevig werd. En zo viel ook de treffer van Messi, 3-2, waarna de Argentijnse finaleplaats niet meer in gevaar kwam.

Tegen wie zou Messi moeten aantreden? Tegen de Nederlanders die in de halve finale een voorsprong op Frankrijk verdedigden? Of zouden de Fransen, die helemaal terug waren in hun spel, toch nog de overwinning gepakt hebben?

Wordt vervolgd...