dinsdag 15 juni 2010

NOS WK-stream bekijken vanuit het buitenland

Hier is een belangrijke vondst die ik heb gedaan. Op de website van Eurovision Sports kan je de officiele Eurovisie streams bekijken. Als je klikt op Channels 1-12, is de eerste in het rijtje de stream van de NOS. Dit is bereikbaar voor alle IP's - voor zover ik kan zien. Mocht je de NOS niet onder 1-12 vinden (dat gebeurt heel af en toe), probeer dan de lijsten 13-24 of 25-36.


De kwaliteit is heel behoorlijk. Met een niet al te sterke internetverbinding heb ik hele wedstrijden kunnen zien. Dit in tegenstelling tot de streams op NOS.nl, waar de beelden zijn voorbehouden aan kijkers met een Nederlands IP. Daar krijgen buitenlanders als ik dit:


Behalve de NOS, zijn de streams van nog ruim dertig bij Eurovisie aangesloten netwerken te bekijken.


LET OP:

De meest bezochte pagina's op dit blog gaan over de verschillende mogelijkheden om het WK of EK via de PC te bekijken. Helaas is de informatie vaak al snel achterhaald, maar niet getreurd, ik probeer de ontwikkelingen op de voet te volgen. Voor zover deze post verouderd is, zoek verder bij mijn andere posts:

Wedstrijd zien via de PC - HD kwaliteit, ook NOS
NOS stream in het buitenland
NOS WK-stream bekijken vanuit het buitenland

Label: volgen

Eigenlijk is dit het beste

Ik was buitengewoon tevreden over de wedstrijd Nederland-Denemarken. Het kon veel slechter, als het een eclatante overwinning met betoverend voetbal was geworden, dan waren we weer exuberant gaan hopen. En ook niet zo goed als het een gelijkspel of een nederlaag was geworden en we weer aan het lijden waren.Nu was er een overwinning, zonder dat er geimponeerd was. Een goed resultaat, dat alle opening laat op een goed vervolg, maar geen excessief gedroom. Het is niet zoals in 2008 dat ik geheel delirisch was van de grote, swingende overwinningen op Italie en Frankrijk.

Maar wacht eens even... Hoe swingend waren die nu helemaal? Laat ook deze overwinning niet de ruimte tot het hebben van opgeklopte hoop? Is dit niet het moment geweest dat ik dacht: nu hebben we die ene slechte wedstrijd gehad, we hebben hem desondanks gewonnen en vanaf hier crescendo? Je gaat zo makkelijk voor de bijl. Beter dat de Denen die paar goede kansen die ze gehad hebben erin geschoten hadden. Dan waren we nu op tijd ontnuchterd.