donderdag 8 juli 2010

Duitsland wordt Wereldkampioen

Ik kan het niet laten. Als we het over bijgeloof hebben - dit vond ik op het net, voordat Duitsland door Spanje uitgeschakeld werd.

WK Liedjes

De grote hit lijkt te worden. Mejesteit met Guus Meeuwis en Youp van 't HekMaar deze vond ik leuker en hiermee is bovendien voor mij dit blog begonnen - Zing! met Jan en Ali:

Nou gaan we winnen ook

De orakels hadden het toch goed en we gaan een finale tegen Spanje tegemoet. Hoe het nou moet met ons volkslied (Hispanje heb ik altijd geeerd) laat ik maar even in het midden. Blogger Ronald van den Boogaard (de enige lezer van mijn Gezond WK) heeft dit al twee keer voorspeld. De eerste keer zei hij dat we gingen winnen met penalties en de tweede keer bracht hij een 3-1 overwinning.

Terwijl de main stream onder de voetbalkenners meer kans aan Spanje lijkt te gaan geven (schrijf ik na twee podcasts gehoord te hebben), lijkt mij dat de Nederlandse spelers heel erg wilskrachtig zullen zijn. Kijk maar eens naar Kuijt en Robben in deze video. (Waar overigens beelden van de wedstrijd in zitten en die ze desondanks vergeten zijn af te schermen van deze eenzame Nederlander in den vreemde)