zondag 20 april 2014

Proberen in de stemming te komen

Na de Euro van 2012 is het moeilijk om warm te lopen voor het WK van 2014. Niet alleen is Nederland gedaald op de wereldranglijst, zodat we niet meer erg meetellen, het gevoel is ook een beetje weg. Er is weliswaar een vlekkeloze kwalificatie geweest, maar de overige resultaten zijn niet om stapel van te worden. De Nederlandse clubs stellen internationaal minder voor dan ooit - doen we eingelijk nog wel mee in de champions league? De Nederlandse top internationals zijn niet meer doorslaggevend. Mijn favoriete Wesley Sneijder zit op een zijspoor in Turkije. Klaas-Jan Huntelaar valt steeds minder op in Gelsenkirchen. En waar zijn de jonge jongens die de nieuwe generatie moeten worden?
In dat opzicht is het resultaat van Euro 2012 alleen maar een bevestiging. We hebben op het WK van 2010 onze top beleefd en van hier is het alleen maar bergaf. Er komt niets bijzonders meer en een gezond WK in 2014 betekentdat we er al vanaf het begin met het hart niet bij zijn.
Van de weinige opwekkende gedachtes zijn er twee die me bijblijven: In 1978 zullen we ons ook zo gevoeld hebben en na de groepsronde kon je er nog steeds zo over denken, maar daarna kwam het goed los en kwam de ploeg nog geweldig dichtbij de cup. EN we beginnen het WK in 2014 met een wedstrijd tegen Spanje; revanche voor de laatste WK finale, een aansprekend begin, een start met smaak.

Tot voor kort was dat nog steeds niet genoeg om me in de stemming te brengen, maar toen kwam ik de volgende video tegen en begon het voor het eerst te kriebelen.We komen eraan.