woensdag 7 juli 2010

Bijgestelde voorspelling

Hoe zat het nou met de palmnoten van mijn collega, die zo nauwkeurig het doelsaldo van Oranje kon voorspellen? Toen ik gistermiddag wegging waren er drie ongepelde noten bijgekomen en verwachtte ik een 3-0 overwinning.

Feit was dat hijzelf nog door bleef werken en naar nu blijkt heeft hij nog weer van de palm geplukt en bovendien twee noten van hun jasje ontdaan. En zo stond het, zonder dat ik het had gezien, 3-2 in de noten.


Ach die orakels hebben het ook wel eens fout. De Duitse inktvis gaat waarschijnlijk ook de mist in vanavond, want we krijgen natuurlijk een Nederland-Duitsland finale.

He wat? Staan we in de finale?!

Dit heb ik geloof ik nog nooit gedaan. Meteen na het laatste fluitsignaal de TV uit. Ja bij verliespartijen doe ik dat, maar als we winnen? Dan kan de nazit mij niet lang genoeg zijn. En als de TV niets meer brengt, dan ga ik het internet op. Maar deze wedstrijd vond ik zo vervelend, dat ik blij was dat hij afgelopen was. Zo kan Oranje me dus zelfs frustreren als het wint.

Nu, de volgende ochtend is het wel weer leuk. En de stemming kwam terug bij het onderstaande filmpje van de NOS. Het was er een die ik gelukkig mag zien. Stel nou toch dat ik niet hier, maar in een of ander verweggistan zou wonen, waar ze geen barst om voetbal geven en ik de TV niet zou kunnen verstaan. Dan loop je het WK mooi mis en dan is het des te frustrerender wat de NOS allemaal via het internet brengt, maar waar je wegens je IP geweigerd wordt.