maandag 7 juni 2010

Neerlands avontuur in Zuid-Afrika - Scenario's (3.4)

Om verder te kunnen met ons scenario - een scenario dat langs de poorten van de hel gaat - en te begrijpen hoe we aan onze tegenstander in de halve finale komen, moeten we eerst naar een hoop reeds verspeelde wedstrijden kijken.

Zo zien we bijvoorbeeld dat Ghana de tweede plaats heeft gepakt in groep D. Dit door winst op Servie en Australie en verlies tegen Duitsland.

Group D PL W DRAW L GF - GA PNT
Germany 3 3 0 0 8 - 4 9
Ghana 3 2 0 1 4 - 3 6
Serbia 3 1 0 2 5 - 6 3
Australia 3 0 0 3 2 - 6 0

Deze tweede plaats leverde een confrontatie op met de winnaar van Groep C Engeland, dat al zijn poulewedstrijden had gewonnen.

Group C PL W DRAW L GF - GA PNT
England 3 3 0 0 8 - 3 9
Algeria 3 1 1 1 7 - 9 4
Slovenia 3 1 1 1 6 - 6 4
USA 3 0 0 3 4 - 7 0

De tweede ronde wedstrijd tussen Engeland en Ghana was door 3-2 in het voordeel van de Britten beslist zodat die in de kwartfinale moesten aantreden tegen Frankrijk. De Fransen waren zover gekomen door Nigeria in de verlenging te verslaan. Nigeria was tweede geworden in haar groep na verlies tegen Argentinie, maar winst in de daarop volgende wedstrijden.

Greece 3 0 0 3 0 - 8 0

De kwarfinale tussen Frankrijk en Engeland werd een geweldige krachtmeting, waarin het enige minpunt was dat er erg veel kansen niet in doelpunten werden omgezet. Het uiteindelijke resultaat was 2-1 voor de Fransen en die mochten tegen de Nederlandse leeuwen optreden in de halve finale.

In de voorbeschouwingen wordt Oranje als underdog gezien. De ploeg heeft met zoveel moeite de halve finale bereikt en moet bovendien met derde keeper Michel Vorm aantreden als gevolg van de blessure van Stekelenburg en de schorsing van Boschker. De wedstrijd verloopt echter heel voorspoedig. In de eerste helft maakt Affelay 1-0 en halverwege de tweede helft volgt weer een doelpunt van Van Persie 2-0. Meteen daarna maakt Govou 2-1 en maakt een soort paniek zich van de spelers meester. Ondanks de achterstand lijken de Fransen opeens op een overwinning af te stevenen.