zondag 6 juni 2010

Neerlands avontuur in Zuid-Afrika - Scenario's (3.3)

Iedereen had het zien aankomen, maar niemand had gedacht dat het op deze manier zou gaan: in de kwartfinale moet Oranje tegen Brazilië aantreden.

De Brazilianen waren door de groep gestoomd met klinkende overwinningen op Noord-Korea (8-0), op Ivoorkust (3-2) en op Portugal (2-1) wat hen een tweede ronde partij opleverde tegen de nummer twee uit groep H.

Group G PL W DRAW L GF - GA PNT
Brazil 3 3 0 0 13 - 3 9
Côte d'Ivoire 3 2 0 1 10 - 6 6
Portugal 3 1 0 2 6 - 7 3
Korea DPR 3 0 0 3 3 - 16 0

In groep H had Spanje zonder tegendoelpunten en met een optimale score de eerste plaats gepakt. Tweede was Zwitserland geworden dankzij tweemaal 2-1 op Chili en Honduras, nadat met 3-0 van Spanje verloren was.

Group H PL W DRAW L GF - GA PNT
Spain 3 3 0 0 8 - 0 9
Switzerland 3 2 0 1 4 - 5 6
Honduras 3 0 1 2 2 - 5 1
Chile 3 0 1 2 2 - 6 1

Nog makkelijker dan de Spanjaarden kregen de Brazilianen het tegen de Zwitsers. Al bij rust stonden ze met 3-0 voor en de eindstand van 4-0 was eerder geflatteerd voor Zwitserland dan voor de geweldenaren uit Zuid-Amerika, die weer van alle kanten de Samba-voetballers werden genoemd. Brazilië - Zwitserland 4-0

Vol zelfvertrouwen beginnen ze aan de kwartfinale. De Nederlandse voetballers zijn merkbaar uitgeput na de wedstrijd tegen Italië en het begin is dan ook moeizaam. De Brazilianen komen een paar maal vrij voor het doel maar Boschker (die de geblesseerde Stekelenburg vervangt) verricht twee magistrale reddingen, zodat het bij rust 0-0 blijft.

In de tweede helft komt Oranje aan beter voetbal toe en Kuyt maakt 1-0. Er breekt een Braziliaanse storm los waarbij Boschker opnieuw een fenomenale redding lijkt te maken. Hij komt uit zijn doel en werpt zich met succes op de bal en de opstomende Braziliaanse spits. De scheidsrechter ziet er een overtreding in. Boschker krijgt rood en via een penalty komt Brazilië op 1-1. Weer wordt het verlengen.

Nederland moet de laatste wissel gebruiken om Vorm in te brengen en de jonge doelman is nog niet ingespeeld of hij wordt verrast door een verdwaald schot dat Oranje op een 2-1 achterstand zet. Daarna maakt hij echter geen fouten meer. De Brazilianen testen hem links en rechts, maar komen er niet langs. Dan laten ze het er maar bij, overtuigd dat ze al gewonnen hebben. Maar dan scoren Van Persie en Elia, waardoor Oranje de halve finale haalt. Nederland - Brazilië 3-2

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: