donderdag 7 juni 2012

Voorgevoelschouwing

Het is met de nodige onzekerheid dat ik de wedstrijd tegen Denemarken voorbeschouw. Het is nog niet zo erg als met de voorgevoelens voor de wedstrijd tegen Duitsland of tegen Portugal, want daarvoor ben ik echt angstig, maar niettemin ben ik ervan overtuigd dat we het tegen de Denen ook heel moeilijk gaan krijgen. Bovendien is dat de eerste wedstrijd. Dat is de wedstrijd die gaat bepalen hoe je het toernooi ingaat. En gezien de voorbereiding moet dit toch al een EK worden waarin onze jongens in het toernooi groeien. Dan kan een valse start meteen al betekenen dat je voor dat groeien de tijd niet eens krijgt.

NL - Denemarken 2010
De Denen worden algemeen beschouwd als de zwakste van de poule, maar dit team heeft niet voor niets Portugal in de kwalificatie achter zich gelaten. En als je terugdenkt aan het eerste duel op het WK 2010, Nederland-Denemarken, word je ook niet optimistisch. Toen was er een eigen doelpunt van Poulsen voor nodig om op gang te komen. Zoveel geluk heb je geen twee keer.

Er zal dus heel hard gewerkt, heel veel gezweet en heel veel gebibberd worden. Een goed resultaat hebben we nodig, anders moeten we volle bak tegen EN Duitsland EN Portugal. Zoals in 1988 en wat een geluk hadden we toen, zowel tegen Engeland als tegen Ierland.

Nee, een normaal en fatsoenlijk scenario waarbij Nederland de groep overleeft, moet gepaard gaan aan een overwinning op Denemarken en ik zie nog niet hoe. Trouwens, mocht Denemarken inderdaad de zwakke broeder blijken, dan zou het doelsaldo nog wel eens doorslaggevend kunnen worden en dan heb je meteen ook een grote overwinning nodig.

Geen opmerkingen: