woensdag 2 juli 2014

De team spirit

Als ongezonde volger van een gezond WK, wil je alles winnen. Als ik de uitslagen kon bepalen zou alle spanning uit het toernooi vliegen. We zouden niet alleen alle wedstrijden winnen, maar ook de meeste doelpunten maken en de meeste clean sheets en de meeste doelpuntenmakers hebben. En onze jongens zouden de plaatsen 1 tot en met 10 in het topscorersklassement bezetten.

En dus kijk je naar de aanstaande penalty van Oranje tegen Mexico en dan wil je, net als Kuijt, dat Robben hem neemt en nog een puntje sprokkelt op de topscorer ladder. En je mag er van uit gaan dat Robben ambitieus genoeg is dat hij dat klassement ook maar al te graag wint. Desalniettemin zie ik hem hier als een indrukwekkende aanvoerder de bal aan Huntelaar afgeven en daarmee een plaatsje in het klassement van de gouden schoen verruilend voor een betere sfeer in de groep. En wat je ziet, kan niet meer kapot.



Mijn scenario's vol met eclatante overwinningen bouwen niet zo'n hecht team als een ploeg die zich tot drie keer toe terugknokt uit een achterstand en waar de kersen op de taart zo eerlijk mogelijk verdeeld worden. In dat opzicht lijkt de realiteit wel beter dan de fantasie. En wat dat zou kunnen betekenen....

Geen opmerkingen: