donderdag 27 mei 2010

Een fantastisch voorgevoel

Ik heb vandaag een grote fout gemaakt. Natuurlijk was de oefenwedstrijd tegen Mexico voor mij niet te volgen geweest en dus zette ik mij vanochtend voor Youtube, om een samenvatting te zoeken. (Hij is o.m. op de officiele fansite onsoranje.nl te zien) En ik genoot met name van Affelay, Van der Vaart en Van Persie - wat zagen ze er goed en fris en gemotiveerd uit!

En toen had het kijken me te pakken. De halve dag heb ik me overgegeven aan het kijken naar nog vele andere samenvattingen. En let wel, ik heb alleen maar overwinningen van Oranje bekeken. Natuurlijk de wedstrijden tegen Italie en Frankrijk op het afgelopen EK. En de overwinning op Ivoorkust in 2006, op Joegoslavie in 2000, alsmede Denemarken en Tsjechie.

Ik keek ook naar de kwartfinale tegen Joegoslavie op het WK in 1998 - daar had het ook nog behoorlijk mis kunnen gaan. Bij 1-1 kregen de zuidslaven een penalty.En na al die prachtige uitslagen baadde ik in het weldadige gevoel dat de huidige generatie zoveel beter is geworden en zoveel sprankelender is dan de vorige. Natuurlijk hebben we een niet zo sterke defensie, maar de aanval is wervelend en de trefzekerheid magisch. Ik ben er helemaal in gaan geloven.

Zo gaan we dus voor de bijl.

Geen opmerkingen: