woensdag 2 juni 2010

Oranje is wereldkampioen wisselvalligheid

Rondkijkend op het internet, buiten de Nederlandse bronnen is het pessimisme troef, als het om Oranje gaat. Ik vond er zelfs een (The Bleach Report) die voor Nederland zelfs geen plekje bij de laatste 16 weggelegd zag.

In The Guardian schrijft Rob Bagchi een stuk dat nauwgezet de consensus weergeeft en dat met mijn eerste WK scenario overeenkomt. De onzen winnen de groep, komen in de tweede ronde langse Paraguay of Slowakije en dan eindigt het verhaal in de kwartfinale met Brazilie. Oh ja, ALS Brazilie verslagen kan worden dan kunenn onze jongens ook zomaar doorgaan naar de finale, maar dat ziet Rob niet gebeuren en als je meer dan 50 reacties op het artikel leest, wordt die opvatting door menigeen onderschreven.

Het Nederlandse team is gewoon te wisselvallig. Of het nou komt door onderlinge twisten, ego's, zwakke verdediging of wat dan ook, meer dan welk andere national voetbalteam, weet je het met Oranje nooit. Het kan vriezen, het kan dooien zogezegd, maar uiteindelijk ziet niemand dat deze ploeg over de mentale kracht beschikt om door te zetten en het af te maken.

En ik denk dan: het leuke met voetbal is de onvoorspelbaarheid. Daar hebben niet alleen wij last van.

Geen opmerkingen: