woensdag 26 mei 2010

Kwartfinale tegen Brazilië - Scenario's (1)

Ooit bedacht ik dat Nederland op een WK de kwartfinale moet halen, wil je van een geslaagd WK kunnen spreken. Dat dat gebeurde in 1994 en in 1998, nam niet weg dat ik er toch de pest in had dat we niet verder kwamen dan we kwamen. De kater slaat immers altijd toe. Maar de misere na 2006, de schoppartij met Portugal in de tweede ronde, was zeker veel erger.

Bij het dromen van scenario's kom ik in voor 2010 (met mijn spreadsheet) ook tenminste in de kwartfinale terecht en die kwartfinale zal op 2 Juli om 16 uur in Nelson Mandela Bay plaatsvinden. Tegenstander zal Brazilië zijn. En we komen daar aldus.

In de poule spelen onze jongens achtereenvolgens tegen Denemarken (14 Juni), Japan (19 Juni) en ten slotte Kameroen (24 Juni). Oranje wint de poule en stroomt door naar de tweede ronde met op 28 Juni een wedstrijd tegen de nummer 2 uit de poule die door Italië gewonnen gaat worden. Deze nummer twee is Paraguay of Slowakije en die schuiven we vanzelfsprekend ook gewoon aan de kant.

Brazilië is natuurlijk eveneens winnaar van de poule en heeft in de tweede ronde de nummer twee uit de poule van Spanje ontmoet. Of het nu Chili, Zwitserland of Honduras is, we gaan er van uit dat de Brazilianen daar wel weg mee wisten. En zo stuiten ze dus in de kwartfinale op ons.

En dan mogen we al tevreden zijn. Maar zo zal het natuurlijk niet werken. Eenmaal daar, wil je natuurlijk winnen ook. Zoals in 1998 tegen Argentinië, en de halve finale halen. En als het aan de gefantaseerde scenario's ligt...

2 opmerkingen:

www.ronaldvandenboogaard.nl zei

Brazilie is minder sterk dan voorheen. Nederland wint,verslaat in de halve finale Frankrijk en komt in de finale tegen Spanje. Het wordt 2-2 na verlenging.
Wij winnen, want sinds eenn jaar of tien wordt na iedere training en na iedere wedstrijd in Nederland getraind op strafshooppen.
Dat begint al bij de pupillen.

Alle reden dus om een mooie tijd te hebben. Wel of niet in carnavalsfeeer.

The Man called Anne zei

Tja Ronald,
Dat zijn mooie dromen. Ook voor Frankrijk trouwens.