zondag 4 juli 2010

Waar kwam het vandaan?

Wat kan er nog nabeschouwd worden over de match tegen Brazilie? Zeker door een niet-kenner zoals ik. Mijn lezers hebben echter gevraagd of ik wil terugkijken op de wedstrijd met het lijstje rampen dat ik oplepelde op woesndag: Hoe gaat het verkeerd? Welke van die kwalen speelden op en wie werd er door getroffen?

Het eerste doelpunt
Ik dacht, wie het eerst scoort die wint. Nederland werd door dit scenario getroffen, maar vocht terug en met succes

Aanslag
Hoewel Arjen Robben bekwaam kan duikelen, werden er toch ook heel wat aanslagen op hem gepleegd. Bastos had al drie keer geel kunnen krijgen, maar haalde de wissel met maar een kaart op zak. Kortom, een scenario waar Nederland onder had te lijden, maar niet cruciaal.

Melo en Cesar zitten mis - doelpunt Sneijder
Eigen doelpunt
Een dag lang dacht ik dat Brazilie hierdoor getroffen werd, maar uiteindelijk heeft de FIFA besloten dat niet Felipe Melo, maar Sneijder het tweede doelpunt heeft gemaakt.

De conclusie moet zijn dat onze jongens toch niet de zwakke mentaliteit hebben waar ik voor gevreesd heb. Of?

Het is een ding om tot het gaatje te gaan in een wedstrijd tegen de kampioen der kampioenen. Ook als je achterstaat en ondanks een fel gevecht verliest, hoef je niet om te gaan met twijfels over fundamenteel falen, of over gerechtvaardigde resultaten.

Dat is heel anders tegen een zwakkere tegenstander. Daarmee wil ik zeggen dat wellicht meer nog dan Brazilie, Uruguay een test voor de Nederlandse mentaliteit zal zijn.

Geen opmerkingen: